Sagt om boken…

Sagt om boken:

”Enkelhet och djup. Konstnärlig precision på sagans villkor. Men på riktigt.Minns ni Tove Janssons bilderbok för barn Vad hände sedan? Två barn ger sig ut på en farlig vandring. Hur ska det gå?

Nu har författaren, musikern och konstnären Lina Wallinder gjort en personlig motsvarighet i en bilderbok för vuxna. Jag vill läsa den – och betrakta den! – med samma omsorg som när jag en gång i tiden gick in i en bok när jag var barn. Långsamt släpper bilden och den sparsmakade texten ifrån sig sina skatter. Stort allvar men också humor, lekfullhet, insikter. Vad gör flickan på bryggan där det ligger stora stenar? Finns det en klänning som passar till min ångest eller borde jag stanna hemma?

Slutet är bäst.
Som i Vad hände sedan.
Som det ska vara.”

Ylva Eggehorn, författare

”Av hela mitt hjärta tycker jag så mycket om Linas bok, en så personlig och grafiskt ren stil, och texten är, precis som hennes konst, djup och autentisk, jag tycker helt enkelt jättemycket om den, och den är liksom less is more in many ways, I love the simplicity and the profound, no need to overdo preaching but gently suggesting finding the Lord…”

Birgitta Yavari-Ilan, konstnär och författare